Varför ska jag anmäla evenemanget i karttjänsten?

Karttjänsten sammanställer behändigt alla evenemang på samma webbplats. Genom att anmäla ditt evenemang i tjänsten är du med och skapar Finlands största jubileumsdag för motion. Genom att anmäla ditt eget evenemang kan du sprida information om det i ditt nätverk och inspirera andra att delta.

Hur loggar jag in i tjänsten?

Registrera dig under punkten Anmäl evenemang och länken Registrera dig. Registrera dig med e-postadress eller vi Facebook.

• Du registrerar dig via Facebook genom att klicka på Registrera dig med Facebook. Programmet frågar om lov att få tillgång till din Facebook-profil. Tillåt genom att klicka på Ja.
• Registrera dig med e-post via länken Registrera dig med e-postadress. Mata in uppgifterna som efterfrågas och klicka till sist på den röda rutan. Du får en bekräftelse till din e-postadress, när registreringen har lyckats. Aktivera slutligen kontot med hjälp av länken i din e-post.


Hur lägger jag till ett evenemang?

När du har registrerat dig kan du lägga till evenemang. Du kan lägga till ditt eget evenemang via den röda rutan Lägg till evenemang. Nedanför fyller du i uppgifterna om ditt evenemang. Fyll i de tomma fälten och klicka till sist på den röda rutan för att publicera evenemanget. Du kan också spara evenemanget som utkast och fortsätta att fylla i uppgifterna senare.

Hur redigerar eller raderar jag ett evenemang?

Du kan redigera evenemangen genom att klicka på Egen profil uppe till höger. Där kan du lägga till och redigerar dina evenemang. Välj till sist bland de röda rutorna om du vill spara utkastet, radera evenemanget eller publicera det genast.

Jag har glömt mitt lösenord?

Om du har glömt ditt lösenord klickar du på länken Glömde du ditt lösenord? på sidan Anmäl evenemang. Uppge den e-postadress som du registrerade dig med så får du om en stund ett nytt lösenord till din e-post. För Facebook-användarnamnet behövs inget separat lösenord, du kan logga in direkt med Facebook-lösen.

Hur loggar jag ut ur tjänsten?

Utloggningsfunktionen finns uppe till höger på sidan. Det är viktigt att logga ut i synnerhet om du använder en dator som många har tillträde till.

Hur marknadsför jag mitt eget evenemang?

Dela evenemanget i de sociala medierna Facebook och Twitter genom att klicka på logotypen invid evenemanget. Bjud in dina vänner och dela evenemanget på din sida på Facebook. Lägg också till hashtaggen #unelmienlikuntapäivä, #drömmotionsdag.

Alla marknadsföringsmaterial, t.ex. logotyper och affischer finns på första sidan under Information och Material.

Hur söker jag evenemang?

Evenemang kan sökas på kartan genom att skriva in namnet på staden där evenemanget äger rum. Du kan också söka evenemang genom att zooma in kartan.
Grå evenemang är slutna och blå evenemang är öppna för alla.

Behöver man anmäla sig till evenemangen?

Evenemangen kräver ingen anmälan, om inte arrangören separat meddelat detta i evenemangets beskrivning och gett sina kontaktuppgifter.

 

Vilken är historien bakom Drömmarnas motionsdag?

Drömmarnas motionsdag ordnades för första gången 2016som en pop up-dag för motion med hjälp av hälsokampanjen Yksi elämä (Ett live) och nätverket Liikkujan polku (Motionärens stig) som koordineras av den Olympiska kommittén. Följande år koordinerade den Olympiska kommittén Drömmarnas motionsdag inom ramen för Drömmarnas motionsår 2017, som var en del av programmet under hundraårsjubileet av Finlands självständighet. År 2018 är naturen specialtema för Drömmarnas motionsdag och detta främjas i samarbete med Forststyrelsen (Metsähallitus).

Drömmarnas motionsdag genomförs årligen. Målet är att inspirera både organisationer och individer till att reflektera över sina drömmar i anslutning till motion och pröva på olika sätt att röra sig, samt att enkelt arrangera rörelsekampanjer tillsammans i daghem, skolor, på arbetsplatser, med familjen eller inom hobbyverksamheten. Bakgrunden till evenemanget är WHO:s Move for Health-dag och det främjas av olika finländska hälso-, motions- och idrottsorganisationer.

Problem med webbtjänsten?

Om du stöter på eller upptäcker fel i webbtjänsten, t.ex. i karttjänsten eller dess funktioner, kontakta supporten ulp@olympiakomitea.fi