Tervetuloa rakentamaan Suomen suurinta ja iloisinta liikkumisen juhlapäivää! Unelmien liikuntapäivän tapahtuman järjestäjänä olet itse vastuussa kaikesta omaan tapahtumaan liittyvästä toiminnasta ja tapahtuman onnistumisesta. Alla löydät vinkkejä tekemiseen!

 

Kokoa porukka ja ideoi! 

Tapahtuman voi ideoida yksin tai yhdessä! Kuka tahansa voi järjestää liikkumisen tapahtuman, mutta yhdessä vastuun voi jakaa useamman kesken. Ota mukaan ystäväsi, naapurisi tai houkuttele mukaan harrastus- tai työpaikan porukka ja ideoikaa yhdessä tapahtuma.

 

Ilmoita tapahtuma kartalle ja markkinoi tapahtumaasi

Kun tapahtuma on suunniteltu, ilmoita se tapahtumakartalle. Voit muokata tapahtumasi tietoja helposti myös jälkikäteen. Kaikkien tapahtumansa ilmoittaneiden kesken arvotaan Tunturi Poni -pyörä, jolla urheilijat ovat ajelleet Tokion ja Pekingin olympialaisissa! 
Kun olet vienyt tapahtumasi Unelmien liikuntapäivän karttapalveluun, alkaa viestintä ja markkinointi. Näin teet näkyväksi, mitä kaikkea Unelmien liikuntapäivänä tapahtuu ja olet mukana osana suurta liikkumisen juhlapäivää. 

  • Kerro tapahtumasta kanavissa, joita mahdolliset osallistujat seuraavat: jaa se somessa kavereillesi, harrastepiirissä, lähikaupan ilmoitustaululla, uutiskirjeessä, jne.

  • Jaa tapahtumasi suoraan Unelmien liikuntapäivä -sivulta Twitteriin, Facebookiin ja Instagramiin käyttämällä sosiaalisen median tunnistetta #unelmienliikuntapäivä.

  • Hyödynnä valmiita viestintäaineistoja, mm. juliste- ja somepohjia. Aineistopankkiin pääset täältä.

  • Laita vinkkiä paikallismedioiden Minne mennä -palstoille, jos tapahtumaasi toivotaan paljon väkeä ja soita vaikka paikalliselle toimittajalle!

 

Luvat ja ilmoitukset

Tarvittavien lupien hakeminen ja ilmoitusten tekeminen on tapahtuman järjestäjän vastuulla, ja niiden määrä riippuu tapahtuman luonteesta ja koosta. Aivan kaikista yleisötilaisuuksista ei tarvitse ilmoittaa. Ilmoitusta ei tarvitse tehdä esimerkiksi sellaisesta yleisötilaisuudesta, joka osanottajien vähäisen määrän, tilaisuuden luonteen tai järjestämispaikan vuoksi ei edellytä toimenpiteitä järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi tai sivullisille ja ympäristölle aiheutuvan haitan estämiseksi taikka erityisiä liikennejärjestelyjä.

Mikäli olet epävarma ilmoituksen tekemisestä, ota yhteyttä tapahtuman järjestämispaikan poliisiin ja selvitä paikallinen kanta. Lisätietoa: https://poliisi.fi/yleisotilaisuudet

Vaikka tapahtumanjärjestäjällä olisikin vastuuvakuutus, jokainen osallistuja liikkuu aina kuitenkin omalla vastuullaan ja vastaa omasta tapaturmaturvasta. Kerro ihmisille, että tehdään iloinen tapahtuma yhdessä ja muistuta, että jokainen liikkuu omalla vastuullaan.