Järjestä oma Unelmien liikuntapäivän tapahtuma!

Tervetuloa järjestämään Suomen suurinta ja iloisinta liikuntatapahtumaa! Unelmien liikuntapäivä perustuu ihmisten ja yhteisöjen oma-aloitteisuuteen ja vapaaehtoisuuteen, ja tämä verkkosivusto tarjoaa tietoa oman tapahtuman järjestämisestä ja listaa valtakunnallisesti kaikki Unelmien liikuntapäivän tapahtumat. Tapahtuman järjestäminen on helppoa: ideoi tapahtuma, ilmoita se mukaan ja kerro tapahtumastasi muille. Unelmien liikuntapäivän järjestäjänä olet itse vastuussa kaikesta tapahtumaan liittyvästä toiminnasta ja tapahtuman onnistumisesta. Alla vinkkejä tekemiseen sekä tietoa luvista.

Kokoa porukka ja ideoi!

Tapahtuman voi ideoida yksin tai yhdessä! Kuka tahansa voi järjestää liikkumisen tapahtuman, mutta yhdessä vastuun voi jakaa useamman kesken. Ota mukaan ystäväsi, naapurisi tai houkuttele mukaan harrastus- tai työpaikan porukka ja ideoikaa tapahtuma, joka saa eri-ikäiset liikkumaan yhdessä! Innokkaita Unelmien liikuntapäivän toteuttajia löytyy varmasti lähipiiristä.


Esimerkkejä kivoista tapahtumista:
Unelmien liikuntapäivän ideana on tarjota ihmisille mahdollisuuksia liikkua ja nauttia matalalla kynnyksellä. Kun järjestät tapahtumaa, mieti mikä innostaa ihmisiä osallistumaan: iloiset palloleikit pihalla, metsäseikkailu, yhteinen kävelyretki lähiluontoon, avoimet ovet, yhteiset kuntotreenit, yhteinen taukojumppa pihalla tai luonnossa - vain taivas on rajana ideoille!

Ideoita eri-ikäisten yhdessä liikkumiseen löydät täältä.

 

Ilmoita tapahtuma kartalle: se kannattaa!

Kun tapahtuma on suunniteltu, ilmoita se tapahtumakartalle. Voit muokata tapahtumasi tietoja helposti myös jälkikäteen. Kaikkien tapahtumansa ilmoittaneiden kesken arvontaan palkintoja. Palkinnot julkaistaan kevään aikana.

Kun olet vienyt tapahtumasi Unelmien liikuntapäivän karttapalveluun, alkaa viestintä ja markkinointi. Näin teet näkyväksi, mitä kaikkea Unelmien liikuntapäivänä tapahtuu ja olet mukana osana suurta liikkumisen juhlapäivää.

 • Kerro tapahtumasta kanavissa, joita mahdolliset osallistujat seuraavat: jaa se somessa kavereillesi, harrastepiirissä, lähikaupan ilmoitustaululla, uutiskirjeessä, jne.
 • Jaa tapahtumasi suoraan Unelmien liikuntapäivä -sivulta Twitteriin, Facebookiin ja Instagramiin käyttämällä sosiaalisen median tunnistetta #unelmienliikuntapäivä
 • Hyödynnä valmiita viestintäaineistoja, mm. juliste- ja tiedotepohjaa. Materiaalipankin löydät täältä.
 • Laita vinkkiä paikallismedioiden Minne mennä -palstoille, jos tapahtumaasi toivotaan paljon väkeä ja soita paikalliselle toimittajalle


Luvat ja ilmoitukset:

 • Pienet tilaisuudet, joissa on vähän osallistujia ja jotka tilaisuuden luonteen tai järjestämispaikan takia eivät edellytä toi­mia järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitä­miseksi tai erityisiä liikennejärjestelyjä, eivät edellytä ilmoitusta.
   
 • Lupia tarvitset silloin, kun tapahtuma järjestetään julkisella paikalla, kun siihen voi osallistua kuka tahansa tai kun siihen myydään pääsylippuja. Tapahtuman järjestämiseen tarvittavien lupien määrä riippuu tapahtuman luonteesta ja koosta. Suurimmalle osalle tapahtumista tarvitaan tapahtumapaikan haltijan, esimerkiksi kunnan, lupa ja poliisille tehtävä ilmoitus yleisötilaisuudesta. Isojen tapahtumien on suositeltavaa on olla yhteydessä pelastusviranomaisiin jo tapahtuman suunnittelun alkuvaiheessa. Pelastus- ja turvallisuussuunnitelma toimitetaan pelastuslaitokselle tiedoksi 14 vuorokautta ja poliisille viimeistään 5 vuorokautta ennen tapahtumaa.
   
 • Lupien hakeminen ja ilmoitusten tekeminen on tapahtuman järjestäjän vastuulla.
   
 • Jos olet epävarma ilmoituksen tekemises­tä, tarkista asia aina Poliisin lupayksiköstä: http://www.poliisi.fi/luvat/ilmoitus_yleisotilaisuudesta

 • Vaikka tapahtumanjärjestäjällä olisikin vastuuvakuutus, niin jokainen liikkuu aina kuitenkin omalla vastuullaan ja vastaa omasta tapaturmaturvastaan. Kerro ihmisille, että tehdään tapahtumasta yhdessä iloinen hetki ja että jokainen liikkuu omalla vastuullaan.