Järjestä oma Unelmien liikuntapäivän tapahtuma!

Olet tapahtumajärjestäjänä mukana Suomen suurimmassa ja iloisessa liikuntatapahtumassa, joka perustuu ihmisten ja yhteisöjen oma-aloitteisuuteen ja vapaaehtoisuuteen. Tämä verkkosivusto ainoastaan kokoaa ja välittää tietoa liikunnan unelmapäivän tapahtumista. Tapahtuman järjestäminen on helppoa. Ota mukaan ystävä tai houkuttele mukaan harrastus- tai työpaikan porukka ja ideoikaa kiva tapahtuma yhdessä! Unelmien liikuntapäivän järjestäjänä olet itse vastuussa kaikesta tapahtumaan liittyvästä toiminnasta ja tapahtuman onnistumisesta. Alla vinkkejä tekemiseen sekä tietoa luvista.

Kokoa porukka ja ideoi!

Tapahtuman voi ideoida yksin tai yhdessä! Kuka tahansa voi järjestää liikkumisen tapahtuman, mutta yhdessä vastuun voi jakaa useamman kesken. Nappaa mukaan kaverisi, naapurisi, työtoverisi tai joku muu tuttusi. Innokkaita Unelmien liikuntapäivän toteuttajia löytyy varmasti lähipiiristä.


Esimerkkejä kivoista tapahtumista:
Unelmien liikuntapäivän ideana on tarjota ihmisille mahdollisuuksia liikkua ja nauttia matalalla kynnyksellä. Kun järjestät tapahtumaa, mieti mikä innostaa ihmisiä osallistumaan: avoimet ovet, yhteiset kuntotreenit, henkilökunnan virkistyspäiväretki, yhteinen taukojumppa pihalla, kahvitilassa tai luonnossa, iloiset palloleikit pihalla, kävelykokous, metsäseikkailu, yhteinen kävelyretki lähiluontoon - vain taivas on rajana ideoille!

 

Ilmoita tapahtuma kartalle: se kannattaa!

Kun tapahtuma on suunniteltu, ilmoita se tapahtumakartalle. Voit muokata tapahtumasi tietoja helposti myös jälkikäteen. Kaikkien tapahtumansa ilmoittaneiden kesken arvotaan upeita palkintoja. Lue niistä lisää täältä.

Kun olet vienyt tapahtumasi Unelmien liikuntapäivän karttapalveluun, alkaa viestintä ja markkinointi. Näin teet näkyväksi, mitä kaikkea Unelmien liikuntapäivänä tapahtuu ja olet mukana osana suurta liikkumisen juhlapäivää.

 • Kerro tapahtumasta kanavissa, joita mahdolliset osallistujat seuraavat: jaa se somessa kavereillesi, harrastepiirissä, lähikaupan ilmoitustaululla, uutiskirjeessä, jne.
 • Jaa tapahtumasi suoraan Unelmien liikuntapäivä -sivulta Twitteriin ja Facebookiin käyttämällä sosiaalisen median tunnistetta #unelmienliikuntapäivä
 • Hyödynnä valmiita viestintäaineistoja, mm. juliste- ja tiedotepohjaa
 • Laita vinkkiä paikallismedioiden Minne mennä -palstoille, jos tapahtumaasi toivotaan paljon väkeä ja soita paikalliselle toimittajalle


Luvat ja ilmoitukset:

 • Pienet tilaisuudet, joissa on vähän osallistujia ja jotka tilaisuuden luonteen tai järjestämispaikan takia eivät edellytä toi­mia järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitä­miseksi tai erityisiä liikennejärjestelyjä, eivät edellytä ilmoitusta.
   
 • Lupia tarvitset silloin, kun tapahtuma järjestetään julkisella paikalla, kun siihen voi osallistua kuka tahansa tai kun siihen myydään pääsylippuja. Tapahtuman järjestämiseen tarvittavien lupien määrä riippuu tapahtuman luonteesta ja koosta. Suurimmalle osalle tapahtumista tarvitaan tapahtumapaikan haltijan esimerkiksi kunnan lupa ja poliisille tehtävä ilmoitus yleisötilaisuudesta. Isojen tapahtumien on suositeltavaa on olla yhteydessä pelastusviranomaisiin jo tapahtuman suunnittelun alkuvaiheessa. Pelastus- ja turvallisuussuunnitelma toimitetaan pelastuslaitokselle tiedoksi 14 vuorokautta ja poliisille viimeistään 5 vuorokautta ennen tapahtumaa.
   
 • Lupien hakeminen ja ilmoitusten tekeminen on tapahtuman järjestäjän vastuulla.
   
 • Jos olet epävarma ilmoituksen tekemises­tä, tarkista asia aina Poliisin lupayksiköstä.
  http://www.poliisi.fi/luvat/ilmoitus_yleisotilaisuudesta
 • Vaikka tapahtumanjärjestäjällä olisikin vastuuvakuutus, niin jokainen liikkuu aina kuitenkin omalla vastuullaan ja vastaa omasta tapaturmaturvasta. Kerro ihmisille, että tehdään siitä yhdessä iloinen tapahtuma ja että jokainen liikkuu omalla vastuullaan.