Taustaa

Unelmien liikuntapäivä on vuosittain 10.5. järjestettävä kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop-up päivä. Päivän tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan ja löytämään uusia tapoja liikkua. Unelmien liikuntapäivää koordinoi ja tapahtumasivustoa ylläpitää Suomen Olympiakomitea. Sitä ovat edistämässä lukuisat liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatiot.

Normaalisti päivä täyttyy avoimista harjoituksista, pihaleikeistä, metsäseikkailuista, kävelykokouksista, taukojumpista, pyörälenkeistä ja lajikokeiluista. Kuka tahansa voi järjestää iloisen liikkumisen tapahtuman ja olla mukana rakentamassa liikkumisen juhlapäivää. Tapahtumia ovat järjestäneet esim. kunnat, koulut ja päiväkodit, urheiluseurat, yhdistykset, työyhteisöt ja yksityishenkilöt ympäri maan.

 

Mikä on Unelmien liikuntapäivän historia?

Olympiakomitean koordinoima Unelmien liikuntapäivä on osa kansainvälistä WHO:n Move for Health -päivää. Unelmien liikuntapäivä järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2016 liikkumisen pop up -päivänä priimusmoottorinaan Yksi elämä -terveystalkoot ja Olympiakomitean koordinoima Liikkujan polku -verkosto. Vuonna 2017 Unelmien liikuntapäivä toteutettiin osana Liikkumisen unelmavuotta ja se kuului Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan. Vuonna 2018 päivän yhteistyökumppanina oli Metsähallitus ja vuotta myöhemmin 2019 Unelmien liikuntapäivänä Suomi täyttyi iloisista eri-ikäisten yhteisistä liikunnan hetkistä, kun teemana oli eri-ikäisten yhdessä liikkuminen. Vuosina 2020 ja 2021 Unelmien liikuntapäivä toteutettiin poikkeusolojen vuoksi sosiaalisen median kampanjana ja ihmisiä innostettiin jakamaan somessa se, miten liikkuvat koti­oloissa tai vastuullisesti ulkoillen. Viime vuoden tunnelmia voi fiilistellä täällä