Taustaa

Unelmien liikuntapäivä on vuosittain 10.5. järjestettävä kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop-up päivä, joka järjestetään jo viidettä kertaa. Päivän tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan ja löytämään uusia tapoja liikkua.  Vuonna 2020 Unelmien liikuntapäivä toteutetaan poikkeusolojen vuoksi sosiaalisen median kampanjana.  Ihmisiä innostetaan jakamaan somessa se, miten liikkuvat koti­oloissa tai vastuullisesti ulkoillen.

Aiempina vuosina päivä on täyttynyt avoimista harjoituksista, pihaleikeistä, metsäseikkailuista, kävelykokouksista, taukojumpista, pyörälenkeistä ja lajikokeiluista. Kuka tahansa on voinut järjestää iloisen liikkumisen tapahtuman ja olla mukana rakentamassa liikkumisen juhlapäivää. Tapahtumia ovat järjestäneet esim. kunnat, koulut ja päiväkodit, urheiluseurat, yhdistykset, työyhteisöt ja yksityishenkilöt ympäri maan. Tänä vuonna tapahtumia ei voida järjestää. Ihmisten liikkuminen tulee näkyväksi somessa tunnisteella #unelmienliikuntapäivä.

Unelmien liikuntapäivää koordinoi ja tapahtumasivustoa ylläpitää Suomen Olympiakomitea. Sitä ovat edistämässä lukuisat liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatiot.

 

Mikä on Unelmien liikuntapäivän historia?

Olympiakomitean koordinoima Unelmien liikuntapäivä on osa kansainvälistä WHO:n Move for Health -päivää. Unelmien liikuntapäivä järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2016 liikkumisen pop up -päivänä priimusmoottorinaan Yksi elämä -terveystalkoot ja Olympiakomitean koordinoima Liikkujan polku -verkosto. Vuonna 2017 Unelmien liikuntapäivä toteutettiin osana Liikkumisen unelmavuotta ja se kuului Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan. Vuonna 2018 päivän yhteistyökumppanina oli Metsähallitus. Vuoden 2019 Unelmien liikuntapäivänä Suomi täyttyi iloisista eri-ikäisten yhteisistä liikunnan hetkistä, kun teemana oli eri-ikäisten yhdessä liikkuminen.

 

Vuoden 2019 tunnelmia katsottavissa täältä.