Usein kysyttyä

Voinko järjestää Unelmien liikuntapäivän toisena päivänä?

10.5 on virallinen Unelmien liikuntapäivä, joka on osa kansainvälistä WHO:n Move for Health -päivää.

Koska vuonna 2018 päivä oli helatorstai ja pyhäpäivä, rohkaisimme kouluja, päiväkoteja ja kiinniolevia työpaikkoja järjestämään omat suljetut tapahtumat ETKOINA 9.5. ja innostamaan ihmisiä liikkumaan itse seuraavana päivänä 10.5.

Miksi ilmoittaisin tapahtuman karttapalveluun?

Karttapalvelu kokoaa kätevästi kaikki tapahtumat yhteen sivustoon. Ilmoittamalla tapahtumasi olet rakentamassa Suomen suurinta liikkumisen juhlapäivää. Ilmoittamalla oman tapahtumasi voit kertoa siitä eteenpäin verkostoillesi ja innostaa muut mukaan. Lisäksi kaikkien tapahtuman ilmoittaneiden kesken arvotaan upeita palkintoja!

Miten kirjaudun palveluun?

Rekisteröidy sivuston kohdasta Ilmoita tapahtuma ja linkistä Rekisteröidy. Rekisteröidy sisään sähköpostilla tai Facebookin kautta.

  • Rekisteröidyt Facebookin kautta klikkaamalla Rekisteröidy Facebook tunnuksillasi -ruutua. Ohjelma kysyy lupaa Facebook-profiilisi tietoihin ja valitse klikkaamalla Kyllä.
  • Sähköpostilla rekisteröinti tapahtuu Rekisteröidy sähköpostiosoitteellasi -linkin kautta. Syötä pyydetyt tiedot ja lopuksi klikkaa punaista ruutua. Saat varmistusviestin sähköpostiisi, kun kirjautuminen on onnistunut. Aktivoi lopuksi tili sähköpostisi linkistä.

Miten lisään tapahtuman?

Kirjautumisen jälkeen voit lisätä tapahtuman. Pääset lisäämään oman tapahtumasi klikkaamalla punaista Lisää tapahtuma -ruutua. Alle tulee täytettävät tiedot tapahtumaasi varten. Täytä tyhjät kohdat ja klikkaa lopuksi punaista ruutua tapahtuman julkaisemiseksi. Voit myös tallentaa tapahtuman luonnoksena ja jatkaa tietojen täyttämistä myöhemmin.

Miten muokkaan tapahtumaa tai poistan sen?

Tapahtumia pääsee muokkaaman klikkaamalla oikeassa yläreunassa Oma profiili -kohtaa. Pääset lisäämään ja muokkaamaan tapahtumiasi. Lopuksi valitse punaisista ruuduista, haluatko tallentaa luonnoksen, poistaa tapahtuman tai julkaista sen saman tien.

Jos olen unohtanut salasanan?

Jos olet unohtanut salasanan, klikkaa Unohtuiko salasana? -linkkiä Ilmoita tapahtuma -sivulla. Syötä jo rekisteröimäsi sähköpostiosoite ja saat uuden salasanan sähköpostiin hetken kuluttua. Facebook-tunnuksiin et tarvitse erillistä salasanaa, vaan voit kirjautua suoraan Facebook-tunnuksillasi.

Miten kirjaudun ulos palvelusta?

Uloskirjautuminen tapahtuu verkkosivun oikeasta ylälaidasta. Uloskirjautuminen on tärkeää varsinkin, jos käytät yhteisessä käytössä olevaa konetta.


Miten markkinoin omaa tapahtumaani?

Jaa tapahtuma somessa Facebookissa ja Twitterissä klikkaamalla tapahtuman kohdalta kyseisen kanavan logoa.Kutsu kaverisi ja jaa tapahtuma omalla etusivulla Facebookissa. Lisää myös alatunniste #unelmienliikuntapäivä.  

Kaikki markkinointimateriaali esim. logot ja julisteet löytyvät etusivun Info-kohdasta Aineistot.

 

Miten etsin tapahtumia?

Tapahtumia voi etsiä kartalta kirjoittamalla hakukenttään kaupungin, jossa tapahtuma järjestetään. Voit myös etsiä tapahtumia tarkentamalla karttaa.
Harmaalla merkityt tapahtumat ovat suljettuja ja sinisellä merkityt tapahtumat ovat kaikille avoimia.

Pitääkö tapahtumiin ilmoittautua?

Tapahtumiin ei tarvitse ilmoittautua, ellei järjestäjä ole ilmoittanut siitä erikseen tapahtumakuvauksessa ja antanut yhteystietojaan.

 

Mikä on Unelmien liikuntapäivän historia?

Unelmien liikuntapäivä järjestettiin ensi kerran vuonna 2016 liikkumisen pop up -päivänä priimusmoottorinaan Yksi elämä -terveystalkoot ja Olympiakomitean koordinoima Liikkujan polku -verkosto. Seuraavana vuonna Olympiakomitea koordinoi Unelmien liikuntapäivän toteuttamista osana Liikkumisen unelmavuotta 2017 ja se kuului Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan. Unelmien liikuntapäivä toteutetaan vuosittain. Tavoitteena on innostaa niin organisaatiot kuin yksittäiset ihmiset miettimään liikkumisen unelmiaan ja kokeilemaan eri tapoja liikkua sekä järjestämään kevyellä tavalla liikkumisen tempauksia yhdessä päiväkodeissa, kouluissa, työpaikoilla, perheen kera tai esimerkiksi harrastusten piirissä. Tapahtuman taustalla on WHO:n Move for Health -päivä ja tapahtumaa ovat edistämässä muun muassa suomalaiset terveys-, liikunta- ja urheiluorganisaatiot.

Ongelmia nettipalvelussa?

Jos kohtaat tai huomaat virheellisyyksiä nettipalvelussa esim. karttapalvelussa tai sen toiminnallisuuksissa, ota yhteyttä tuki@focus.fi .