Unelmien ulkoilupäivä

Tapahtumapaikka: Unelmien ulkoilupäivä

Aika: 10.05.2019 klo 10:00 - 18:00

Jaa tapahtuma

Tapahtuman kuvaus

mainos unelmien ulkoilupaeivae 20191

Unelmien ulkoilupäivä on valtakunnallisen Unelmien liikuntapäivän Haminan versio, joka on suunnattu kaikille kuntalaisille ja matkailijoille. Ulkoilupäivä sijoittuu Tervasaaren alueelle, sillan alle ja Kanoottivajan ympäristöön, ja tarjontaa on kaikenikäisille. Yhdistyksiä, seuroja ja kaupungin eri palveluita on kutsuttu tapahtumaan esittelemään toimintaansa toiminnallisissa pisteissä. Kouluja ja päiväkoteja osallistuu päivällä tapahtumaan ja iltapäiväksi ja illaksi toivotaan mukaan perheitä. Tapahtuma alkaa klo 10 ja kestää klo 18 asti. Nuorille on tarjolla skeittaus- ja skoottaus-oppia. Koriskentän vapautumista veneistä odotellaan myös.

SPR:n pakoteltta on varmasti kiinnostava. Melontaa pääsee kokeilemaan kanoottivajan rannasta.

Pursiseura esittelee toimintaansa Pienessä Vuohisaaressa, jossa Ravintola Loisto palvelee nälkäisiä ja janoisia. Kilipukki ajaa Tervasaaren ja Pienen Vuohisaaren välillä, joten merimetkasta pääsee nauttimaan, ellei uskaltaudu optimistijollan tai kanootin kyytiin. Kanoottivajalla on makkaratulet Haminan Ladun sytyttämänä ja Partiolaisilla on myös tarjolla nuotioevästä. Sauvakävelyoppia on tarjolla, geokätköjä voi etsiä, samoin rasteilla pääsee suunnistuksen makuun. Mölkyn ja Kyykän haastavuutta koetellaan Reumayhdistyksen ja Karjalaseuran johdolla. Metsämörri ja Rölli saapuvat tervehtimään lapsia, jos muilta kevätpuuhilta ehtivät. Onkikilpailut lapsille ovat käynnissä klo 16-17 ja Kalaveikot palkitsee jokaisen kisaan osallistuvan lapsen. Oma ongen ja syöttien lisäksi aikuinen lapsille mukaan, niin mato menee sujuvammin koukkuun. Ehkä pääsemme miekkailemaan Miekat, muurit ja musketit -tapahtuman hengessä Keskiaikaharrastajien johdolla? Ryijyn ja kinnasneulatöiden tekeminen onnistuu varmasti kaikenikäisiltä.

Terveyspiste Linnoituksen terveydenhoitajat antava vinkkejä Punkkeja vastaan ja Kymsoten ikäihmisten palveluiden henkilökuntaa on paikalla antamassa hyvinvointi- ja terveysvinkkejä.

Kaupungin henkilökuntaa eri sektoreilta on mukana jututettavina ja tietoa jakamassa. Tule siis rohkeasti tuomaan omia asioitasi julki. Kaupungin telttaan voit palauttaa kuntokortin, ja jaossa on tietoa kesän liikunta-, kulttuuri-, museo- ja tapahtumatarjonnasta sekä toiminnoista kaikenikäisille.

Haminan Pyörävaellus starttaa 11.5. kestäen syyskuun loppuun, osallistumiskortteja ja karttoja on jaossa liikuntapalvelujen teltassa. Tapahtumassa jaetaan uimalippu jokaiselle, joka saapuu tapahtumaan pyörällä, skootilla tai skeittilaudalla pyöräilykypärä päässä, siis omin lihasvoimin ja tärkein, eli pää, suojattuna. Kesäkuussa Kyläkiertue kirjastoautoineen järjestää kylillä tapahtumia, nekin aikataulut löytyvät rantaan pysähtyvästä kirjastoautosta.

Tilaa rannassa riittää, joten jos joku mattimyöhäinen vielä miettii oman toimintansa esittelemistä, niin mukaan rohkeasti, vaikka vain osaksi aikaa.

Kannattaa siis varata säänmukainen vaatetus, ulkoiluun sopivat kengät ja taskurahaa mukaan naposteltavaa varten. Toivotaan ilmojen herran suosivan ulkoilupäivää, ja iloisia ihmisiä tapaavan toisiaan. Yhdessä olemme enemmän!

Sijainti

Saapumisohjeet

Saapuminen Tervasaareen tapahtuu parhaiten kävellen tai polkupyörällä, opasteita on pyörätien varrella.

Järjestäjä

Tapahtuman järjestäjä

Haminan kaupunki + Haminan Latu + yhdistykset

Yhteystiedot

Kirsi Forsell Liikuntakoordinaattori Haminan kaupunki p. 040 1991 491

Tapahtuma tehdään yhdessä seuraavien tahojen kanssa:

Haminan kaupunki, liikunta, kulttuuri, museo, ympäristö, maaseutu, varhaiskasvatus, opetuspalvelut, Haminan Latu yms.