Roller Derby harjoitusottelu

Tapahtumapaikka: Tampere Areena

Aika: 10.05.2018 klo 20:00 - 22:00

Tapahtuman kuvaus

trd

Tervetuloa seuraamaan Tampere Roller Derby:n harrastajien harjoitusottelua Tampere Areenalle.

Roller Derby on Yhdysvalloista lähtöisin oleva joukkuelaji. Roller Derbyä pelataan quad-mallisilla rullaluistimilla ja pelaajan muut pakolliset varusteet ovat polvi-, kyynär-, ranne- ja hammassuojat sekä kypärä.

Roller Derby peli muodostuu kahdesta 30 minuutin mittaisesta erästä, jotka koostuvat maksimissaan kahden minuutin pituisista jameista. Kummastakin joukkueesta kentällä on kerrallaan 5 pelaajaa, joista yksi on pisteiden tekijä eli jammeri. Hänet tunnistaa tähtihatusta. Jammeri luistelee radalla ja kerää pisteitä ohittamalla vastajoukkueen pelaajia. Muut pelaajat eli blokkerit hyökkäävät ja puolustavat yhtäaikaa pyrkien estämään vastajoukkueen jammerin etenemisen radalla sekä auttamaan omaa jammeriaan pääsemään vastustajien ohi. Kaikki keinot eivät ole sallittuja, joten pelissä on 7 tuomaria antamassa rangaistuksia sääntöjen rikkojille sekä laskemassa pisteitä. Lisäksi pelissä on toimitsijoita, joiden tehtävinä on mm. pisteiden kirjaaminen ja jäähyjen kellotus.

Moderni roller derby on nopeatempoinen ja strateginen laji, joka kasvattaa suosiotaan kovaa vauhtia. Suomessa on tällä hetkellä yli 20 seuraa ja kansallisen mestaruussarjan ja 1. divisioonan lisäksi maassa pelataan useita paikallisia sarjoja.

Sijainti

Järjestäjä

Tapahtuman järjestäjä

Tampere Roller Derby

Yhteystiedot

info@tampererollerderby.com

http://tampererollerderby.com/

https://www.facebook.com/TampereRollerDerby/