Puistometsäkävelyt Aulangolla Helatorstaina 10.5.

Tapahtumapaikka: Aulangon luonnonsuojelualue

Aika: 10.05.2018 klo 13:00 - 14:30

Tapahtuman kuvaus

Aulangontorni 100v2. 033

Helatorstaina 10.5. vietetään koko Suomen yhteistä Unelmien liikuntapäivää, jonka teemana on luonnossa liikkuminen. Teeman mukaisesti Aulangon luonnonsuojelualueella järjestetään kaksi opastettua puistometsän kävelykierrosta. Opastukset alkavat näkötornilta klo 13 ja 13:30 ja niihin on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Noin 45 minuuttia kestävillä kierroksilla kävellään Aulangon näkötornilta kaunista metsälehmuskujaa pitkin kohti Ruusulaaksoa oppaan kertoessa samalla alueen luonnosta ja historiasta. Ruusulaaksolta matka jatkuu edelleen tuijametsän ja pihlajametsikön kautta Metsälammen ympäri takaisin näkötornille. Verkkainen kävelyvauhti, oppaan kertomukset sekä Aulangon upea luonto erilaisine aistimuksineen ja kauniine maisemineen tarjoavat oivan mahdollisuuden rentoutumiselle ja hyvän olon kokemukselle. Tule kokemaan kuinka luonnossa liikkuminen tekee hyvää!

Aulangon Tornikahvila on avoinna Unelmien Liikuntapäivänä klo 12-17, joten kahviossa ehtii hyvin käydä virkistäytymässä joko ennen tai jälkeen opastuskierroksen. Opastuskierrokset toteuttavat yhteistyössä Kanta-Hämeen Oppaat ry ja Metsähallitus.

Opastuksille on vapaa pääsy, lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoa: Metsähallitus / Asiakaspalvelu, hame(at)metsa.fi, p. 0206 39 4630

Sijainti

Saapumisohjeet

Aulangon luonnonsuojelualue sijaitsee Hämeenlinnan kaupungissa, noin neljän kilometrin päässä keskustasta. Aulanko on helposti saavutettavissa sekä julkisilla kulkuneuvoilla että omalla autolla.

http://www.luontoon.fi/aulanko/kartatjakulkuyhteydet

Järjestäjä

Tapahtuman järjestäjä

Metsähallitus

Yhteystiedot

Talaskuja 3, 13200 Hämeenlinna hame(at)metsa.fi p. 0206 39 4630

Tapahtuma tehdään yhdessä seuraavien tahojen kanssa:

Kanta-Hämeen Oppaat ry (http://www.kantahameenoppaat.fi/)

Lisätietoja

Tapahtuman verkkosivu
http://www.luontoon.fi/tapahtumat?p_p_id=list_WAR_luontooneventsportlets_INSTANCE_k9fZ8NaQV9sy&p_p_lifecycle=0&p_p_col_id=column-2&p_p_col_pos=1&p_p_col_count=2&_list_WAR_luontooneventsportlets_INSTANCE_k9fZ8NaQV9sy_redirect=http%3A%2F%2Fwww.luontoon.fi%2
Lisätietoja

Koska puistometsäopastus kierretään osittain kapealla metsäpolulla, se ei kokonaisuudessaan sovellu pyörätuolilla/lastenrattailla kuljettavaksi. Säänmukainen ulkoiluvarustus ja reipas mieli mukaan! Ei tarvitse ennakkoilmoittautua.